Podržite naš rad klikom na reklamu!

Najnovije vesti:

Sadik obara transfer rekord, u junu potpisuje višegodišnji ugovor!

Crno-beli nameravaju da obavežu Nigerijca trogodišnjom saradnjom i kasnije unovče njegove dobre igre.

FOTO: FK Partizan
Ukoliko nastavi sa partijama nalik onima koje je pružao do sada, naravno i za nijansu popravi efikasnost, Umar Sadik će i posle isteka pozajmice ostati fudbaler Partizana, jer klub iz Humske namerava da otkupi napadača od Rome. Nigerijcu će od juna 2020. godine biti ponuđen trogodišnji ugovor, ali će pre nego što se posao realizuje, čelnici crno-belih će svakako obaviti razgovor sa kolegama iz rimskog kluba.

Ukoliko sve prođe kako su zamislili, u Partizanu će aktivirati otkupnu klauzulu napadača, koja je definisana proteklog leta kada je angažovan na pozajmicu, a iznosi 1.600.000 €.

Od dolaska u Beograd Sadikova vrednost na tržištu se gotovo duplirala i, prema podacima renomiranog fudbalskog portala „transfermarket” ona iznosi oko 2.500.000 € i dostigla je iznos iz 2016. godine, kada je Nigerijac važio za jednog od najerspektivnih mladih igrača u Italiji.

Tome su svakako doprinele dobre igre, ali i statistika u Partizanu, za koji je Sadik odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima, postigao 10 golova i upisao 8 asistencija, pružajući podjednako dobre partije i u domaćem takmičenju i u Evropi.

Podsetimo, Sadik je u minulom letnjem prelaznom roku stigao u Humsku na pozajmicu iz Peruđe, ali je zvanučno vezan ugovorom sa Romom, kojoj su crno-beli isplatili 100.000  ne bi li angažovali napadača.

Sa obzirom na činjenicu da za Sadika u ovom trenutlku postoje interesovanja sa više strana, u Humskoj smatraju da bi pravovremeno povlačenje poteza u vezi sa njegovim trajnim angažovanjem moglo da donese dobru zaradu u budućnosti.

Нема коментара